Sunday, August 22, 2010

ADAKAH SAYA DIKATEGORIKAN SEBAGAI BODOH ATAU TERLALU JUJUR?

CASE #1
perempuan: awak, saya tak kisah pun dengan sape2 pn awak nak berkawan, tapi ingatlah saya nie teman wanita awak.
lelaki: apa awak nie. saya tahulah.
perempuan: awak, kwn saya shila, mamat, najmi, fariz and suhaila nak ajak saya keluar taw ptg nie. (pada waktu yg lain)
lelaki: awak nie, pentingkan kawan je. saya nie sape ?
perempuan : okay la. saya tak pergi k awak. saya teman msg dgn awak.
permpuan : hello, awak, kat mana? jom teman saya beli brg jap. (pada waktu malam)
lelaki: hello! hah? awak nie knape nak cari barang malam2 pulak. tak nak la.saya dgn kwn saya nie.
perempuan: erm okay la takpela.
CASE #2
perempuan: hello awak. kat mana nie?
lelaki: saya tgh nak main futsal nie.
perempuan: ouh yeke? awak tak bgtahu pun.
lelaki: awak nie kalo sume benda pun nak bgtahu susah lah.
perempuan: saya cuma nak tahu je. dulu kalo pape awak selalu bgtahu saya. smpai nak ke tandas pun tetap akan bgtahu saya.
lelaki: eh dh la dh la. saya nak pegi main nie. nanti la eh. okay bye.
lelaki: eh awak kat mana? tak bgtahu pun saya awak nak pegi kedai.(pada waktu selepas main)
perempuan: sorry awak, saya tak nak kacau awak. saya pegi kejap je pun.
lelaki: tak kisah lah skejap ke lambat ke. saya ni sape?
CASE #3
perempuan: hello awak. tgh buat apa tu?
lelaki: saya tgh buat keje nie. awak buat apa?
perempuan: saya tgh rehat je. saya tak sihat sikit la today awak.
lelaki: awak nie sikit2 tak sihat. lemah sangat.
perempuan: sorry awak. nanti saya pegi tny doc eh apa yg patut saya buat.
lelaki: hmm.

CASE #4
perempuan: awak, bole tak awak jgn kwn sgt dengan dia. saya kurang senangla dgn dia. dia mcm suka kat awak je.
lelaki: awak nie knape? biarlah saya nak kwn dgn sape pn. biarlah kalau dia suka sy pun. memang patut pun la dia suka saya. dh saya handsome nak buat mcm mana. bukan mcm awak. cuba cermin diri awak tu.
perempuan: saya dh cuba yg terbaik untuk awak. tapi still mcm nie jugak reaction awak.
lelaki: saya ckp benda yg betul
perempuan: saya tau. tapi at least awak bole bagi saya support kan instead of being irritating?
lelaki: awak nie. eeeiiisssh. malas la nak layan. susah betul la.
perempuan: awak, sorry okay. sorry. okay2 saya akan berubah dgn lebih lagi.
lelaki: hmm. apa2 la. malas saya nak layan awak.


Thursday, August 19, 2010

KERGANT PLUS 3 IN 1




hello hello hye hye . apa khabaq sume? sihat atau sakit? berwang atau sempit? ahaha. okay. on one fine day, saya, shif,aisa dan zye planned to have our dinner at bunga raya college. okay la. so here goes the dialogue.




mira : *typing message* aisa, ptg nie kita makan bunga raya nak? sedap koooot. air dia besar. masakan dia sebiji mcm makanan semenanjung.




aisa : *reply text* haa? yeke? okay jugak.




so dinner set. sharp 730pm berkumpul di sakura. oh ya, masih ku ingat it was monday. (aha. ko dh nak separuh menulis baru ko nak bgatu waktu kejadian). it was 7 pm. shif and i just end our prep 2 class which was sgt la membosankan dgn mr.martin. ahaha. so we headed to sakura. on the way....




mira : eh shif nanti sementara tunggu diaorang, kita makan waffle dulu nak. sebab kita janji kul 730 kan. so like ada setengah jam lagi.




shif : okay jugak. isi perut kan. jom la. aku nak choclate. ( ya shif, tak tanya pun ko nak choclate ke vanilla ke twister ke :p )






sesampai di sakura, enak enak menguyah waffle choclate, muncul la si aisa dan zye. haa terpacak ko depan kitaorang.






aisa : lets go baby !!




zye : eeeeeiiii dh mcm bodyguard dh ak tgk. payung sume hitam. ( oh ya, lupa nak bgtau. waktu kejadian : hujan renyai2) (ceh ko mira, lupa sume benda sussah dowh)




dua pasang mata mencari2 gambaran statement tersebut.




mira : ha'ah la. ahahaha. aisa punya sorang je pink colour. okay la aisa. ko jadi tour guide kitaorang la. ahaha.




lapan pasang kaki pun berkawat menuju ke arah kekenyangan. cafe bunga raya !! :) dalam perjalanan....






shif : hahaha, dh mcm nak pergi berkabung kita nie. hitam menyerlah. haha. ( shif, hitam kegemaranku. kergant namaku. :D






okay maka setelah meredah jambatan cinta yang berasaskan tasik buatan unimas, dan dlm mengahrungi air mata langit yang tak sudaha menangis, jgn kau meraung sudah hujan, agak2 dlm 20 minit berjayalah tapak kaki tapaki kaki yang bersaizkan anggran 6-8 ke medan bunga raya. so kami pun bergegas la ke kaunter nak order mknan. time nie, sume pn sibuk tanya, survey , ada yg menganalisa dan membuat statistik makanan. memandangkan terdapat 3 sekawan yang eblum pernah merasa keenakan masakan bunga raya, maka, tiba lah salah seorang drpd nya untuk menjadi comander. :)






aisa : wei, nak makan apa nie wei? mcm mana nak order nie?




zye : ha'ah wei, mcm mana wei.




sejak bila ada character org nama wei pn tak tau la.




mira : haaa, kat sini mee goreng mamak dia sedap gile. sumpah sedap. yg lain pn okay je.




berjalan la kami ke kaunter di mana kami telah bertentang mata dengan seorang gadis yang physicallynya okay, tapi setelah dia mengeluarkan gelombang microoorganisma electron, pergghh, wa ckp lu ar, itu gadis ar manyak amoi ouh.!!!




zye dengan beraninya memulakan langkah meminang.




zye : erm kak, nasi ayam ada tak?




akak : (dengan nada yang sgt agressif) NASI AYAM TAKDE, WESTERN TAKDE.!!!




mira dlm hati ( kak, relax la kak. telinga kitaorang bukannya dekat mesir or amerika smpai nak speed up ur velocity of sound. chill sudah. )




haaa amik ko! dush satu. tak cukup lagi dengan si akak. si adik dtg menyampuk. si adik lagi fres, so lagi power mower laa dia.




si adik : SIZZLING TAKDE, CRISPY TAKDE !!!




Haaaa amik ko. tu diaaaa! dan kami pn membesarkan anak dan ibu mata dengan hormon yang sgt terkejut. telingaaa ni dh bergetar dh taw. tinggal tunggu bunyi mcm msg je. haha. tak cukup lagi kauuuuu...




si akak : kalau nak order tengok menu 1,2,3 nie je, yang kiri dengan yg kanan je eh. sambil dia memusing musing pensil untuk ambil order. sekali patah tgn bersyukur aku. haha




mira : errrmmm, okay la nak mee goreng mamak satu.




si akak : number 57 !!




aisa : nak kuey teow goreng satu.




si akak : number 56!!




shif : mee hailam satu.




si akak : number 58




zye : nasi goreng kampung satu.




si akak : 59!!




then kitaorang pn beredar laaa dr kaunter si gadis hebat tu. perghh. annoying tahap kritikal.




zye : gile mcm dekat wad hospital ouh. nak kena amik nombor segala.




mira : ahaha.




aisa : arrogant gile ouh kakak tu.




zye : kerek giler dowh.




shif : sombong giler nak mati.




aisa : eh arrogant dgn sombong sama kan?




mira : kergant wei kergant.




masing masing menentang mata masing masing. sambil menujukan persoalan yang tak mungkin tercetus.




zye : ahahaha. bole wei bole kergat kergant.




mira : kerek+ arrogant.




shif dan aisa : bergelak sakan ye korang. haahah




so kitaorang pegi la ke kaunter untuk meneguk pulak setelah 15 minit berperang gelombang bunyi dengan si kergant tue.. haha. tiba di kaunter minuman...




mira : nak nescafe ais satu.




aisa : neslo satu.




dan tak tau mcm mana langkah zye dengan shif agak lambat sedikit masa tu, so diaorang landing lambat sikit dekat kaunter minuman. by the time diaorang smpai, air yang kami order telah pun siap. zye dan shif pn baru je nak memulakan order mereka...




zye : neslo satu kak.




shif : neslo satu.




si akak air : tu dh siap.




aisa memandang dgn penuh berhemat. menimbulkan persoalan...




aisa : ni kan saya punya kak..




okay.. dan akak tu pun sama jugak la mcm si kergant tu. buat muka yg sgt berwawasan. terima kasih la ye kak.




then kitaorang pn bayar and cari tempat duduk. sambil duduk sambil kami bercerita. okayla sejujurnya, kami 90% mengumpat. ni sume pasal si kergant tuuu.




okay guys.. cuba teka dh berapa lama kitaorang tgu makanan untuk sampai?? hahaha..




jawapnnyaaa ... adalah dlm satu setngah jam jugak. baru la bole dpt makan. hahaha. maklumla sistem bernombor kan. kenala ikut angka giliran. korang kalau dengar akak tu panggil customer untuk amik makanan, sure bole dpt mimpi terindah. paling kurang pn, perfect lullaby la. hahaha.




demo eh demo..




si akak : NASI GORENG AYAM!!!! NUMBER FIFTY ONE!!!




akak nie kalau ada anugerah komunikasi berkesan memang confirm dapat kak. pergghh dia punya laungan jeritan suara menusuk ke organ2 dalaman sampai aisa yang baru balim dr tandas pn rasa nak pegi tandas lagi. haha. selagi tak terpacak tauan empunya nasi tu, selagi tu dia akan mempertingkatkan sistem jana bunyi dia. hebat kak kergant hebat!




okay cerita sekarang nie, sume dh ada dh makanan. cumaaaa zye punya je belum smpai. bengan tak bengan, dh sepuluh kali lima dh "babi" yang terkeluar secara sengaja hasil drpd hormon yang membara bara.




mira : wei, cuba ko pegi tanya wei.




shif : ha'ah la pa kata ko pegi tanya kergant tu.




aisa : mana tau dia terlupa kot ke apa ke.




mira : mcm mana nanti kalo tiba2 ko pegi dia kata sorry la dik dh takde.




zye : haaa babi goreng ada???




agak terserlah kemarahan di situ ye zye. kami faham. dh la lapar kan. lambat pulak nombor ko nak kena panggil kan. ni kalo basuh baju, 2 kali round dh habis dh kot. hahaha.




so zye pn bersetuju menerima cadangan kitaorang. dia pn menyambut sahutan untuk menemu bual akak kergant tu lagi sekali. ahaha. dlm5 minit dia menemu ramah, langkahnya berpaling ke meja kami duduki.




mira : nape wei?




zye : ko tau dia kata jap eh, tengah nak buat. memang babi la kan. menggelabah cari order ak. nak semak2 buku order pulak tu. pergghh.




sumpah ouh zye muka lu masa tu kan wa ckp ar mcm itu erra fazira masa 6 tahun ouh. (okay mcm mana eh muka erra fazira 6 tahun?)




lama punya lama punya penantian, selamat jugak la smpai nasi goreng tu ke meja kami. tapiiiii.....














makanan zye dh smpai okay la fine la.. dh masuk dua tiga kucing berlari, masukla kau nasi. kedengarannnn..








zye : yucks !!! masin giler dowh!!!!




pergh kergant nie melampau gile. mcm nie sistem ko ye. hmm. so basically kami sume makanmee goreng mamak je sebab yg lain punya order mcm tak memuaskan. tapi serious la, minuman dia kenyang and makanan dia sgt bnyk. ko kalo goreng satu boe, share satu saf jemaah taw. haha. so whats next? jam pun dh pukul 9.15 malam. tak tau our next destination.. tiba2..




bunyi mcm fon aisa...






haa, memang pn bunyi fon diaa.




aisa : huh? ko nak suruh ak dtg timur sekarang? ko tau tak now dh 9.15 wei. malam wei.




lepas letak fon dia pn memberitahu berita kebenaran.




aisa : wei, kampus timur terbakat wei. fakulti fss terbakar. lab terbakar.




mira, shif, zye : huh? biar betul?




zye : ha'ah la wei . tgk sume kereta2 tu sume gerak ke sana kot. wei jom la kita ke sana. jom la. kita mesti ada kat sana. experience kot.




mira : haa jom la jom la. bole bua liputan ke kan. mcm ala ala karam singh walia.




kitaorang pn bergegas ke bwh untuk tunggu bus. tak lama, kami pn menaiki bus and smpai ke kampus timur. kejadian kebakaran memang berlaku and status terbakar adalah sangat teruk. hampir sume nya ranap dan hancur. keadaan sgt gelap so malangnya tak dpt nak men-snap photo :( tapi adalah sedikit slot rakaman api.









video











Saturday, August 14, 2010

AKU DI HANTUI BLUEEEEE!!














































jam menunjukkan tepoat 11.52 malam, bersama saya, Amirah Aqilah dalam rancangan baju-baja. haha. okay. hye to everyone. long time no see. hehe. bukan apa, terlalu busy measang tiang rumah dan segala tangga. nak mengukuhkan lagi la katakan. hehe. eversince saya berada di sarawak, timbul satu keinginan yang sgt lah luar biasa. ianya berlaku sejak beberapa hari yang lalu. keinginan untuk mengecapi nikmat yang sgt tinggi. seriously ouh. never feel like this before taw. maybe sebab this is my first attempt. heee. so whats the new thng taht makes me so desirable? its somethng that i never had before and saya pun tak tahu mcm mana bole jadi sgt teruja dan gian kan benda nie. sampai saya rasa and i said to myself " kalo dpt ni will make me so happy" hehe. lately saya asyik usha benda yang berwarna biru sahaja. tak tahu knape. maybe baru dapat hidayah untuk teruja dgn benda biru kot. hehe. especially baju. dia punya excited nak membeli baju berwarna biru melebihi paras 300 dari bawah. haha. maybe sebab2 faktor luaran seperti ramai yang menonjolkan keberkesanan diri dgn warna biru, ataupun faktor dalaman seperti tidak pernah memiliki baju atau benda berwarna biru. hehe. sampai kalo ibu tanay baju raya tahun nie nak pakai warna ape? i straight away ckp " vote for blue" hehe. i guess i really gonna go for it. hehe. nak beli baju biru. seluar biru. kasut biru. and sume pn biru. adoi. pening. whats next? haha. gold maybe. yellow? tunggulah dapta hidayah. haha.